Bijna afgelopen
Blijf op de hoogte en volg Monie
20 Januari 2016 | Thailand, Chumphon
Uiteindelijk zat ik om 10.00 uur aan het ontbijt en om 10.30 op de fiets. Ontspannen gereden met natuurlijk onderweg weer ijskoffie. Ik reed langs een totaal verlaten boulevard, toen ik een tentje met teakhouten meubelen zag en wist ik dat ik daar een kans maakte. En ondertussen kan ik het ook in het Thais bestellen. Ik heb wel ontdekt dat 1 per dag genoeg voor mij is. Toen ik het gisteren gehad had, ben ik op de ijsthee overgegaan. Wel koud, want dat is wel lekker met temperaturen boven de 30. Vanmorgen weer getracht jus d'orange bij mijn ontbijt te krijgen. Helaas op. Dat werd dus weer zwarte thee. Ik kijk al verlangend uit naar de kruidenthee in NL. Omdat ik langs de kustweg verder doorgefietst was naar het zuiden, hing het laatste stukje naar Chumphon voor de wind. Ik moest daarvoor namelijk weer naar het noorden. wel fijn want dat was langs ene erg drukke weg. Dat merk je altijd als je in een grotere plaats komt, dat er meestal geen rustige wegen meer zijn.
Ik zit in een hotel dat gebouwd is uit zeecontainers. Met wel een zwembad. Zo heb ik alle uitersten wel gehad op deze reis. Vanmiddag een beetje door het stadje gefietst. Ik kwam langs het stadspark waar op twee plekken gezamenlijke fitness werd gedaan met harde muziek erbij. Leuk om te zien hoe mensen daar dus op af komen en in hun sportkleding staan mee te doen. Mobiel tegen een boom gezet, die pakken ze straks wel weer op. Daarna nog een heerlijke, nou ja, soms wat stevige, massage. Ze masseren hier met het hele lijf. met hun voeten worden mijn bovenbenen gemasseerd. ellebogen worden ook in mijn kuiten en rug gezet. En het voelt toch altijd wel weer lekker. En voor 200 baht (5,-) lig ik 1 uur ontspannen.
Maar gekozen om een keer 'Europees' te eten. Soep met frietjes en tonijn salade. De salade bestond uit rauwe groente, veel gesneden witte en rode kool met een stuk tonijn uit blik. Niks aangemaakt, erg droog. Gelukkig had ik mayo en tomatenketchup op tafel. Daarmee alles wat op maak gebracht en de kool maar laten liggen.
Omdat ik toch bij het station was even langs gegaan om te kijken hoe het met de trein zat. Ik was er namelijk net op de tijd dat morgen mijn trein vertrekt. Ik kwam daar de Deen weer tegen die ik ook ontmoet had in de trein naar Kanchanaburi. Hij gaat door naar Maleisië. was de honden hier helemaal zat. Ik heb er niet zoveel last van gehad, maar weet wel van vorige keer dat de honden hier behoorlijk achter fietsen kunnen jagen. En echt vals.
Goed dat ik nu weet hoe het met de trein gaat heeft me niet echt gerustgesteld. Hij staat 10 minuten op dit station. Dus tijd zat. Alleen is het bagage rijtuig helemaal voorin en heb ik een bed in rijtuig 15. Het laatste rijtuig van de trein. Bij instappen zal dat allemaal wel lukken. Hoe dat gaat bij uitstappen om half zes 'morgens ga ik dan nog ontdekken. Ik heb allerlei visioenen van mijn fiets die in de trein blijft, terwijl hij al weer weg rijdt. Goed en het zal wel mee vallen, want ik moet morgen nog ene speciaal bagageticket kopen voor mijn fiets. Daar staat dan ook op waar hij eruit moet denk ik. Er liggen van allerlei dozen in die wagon die erin en eruit gaan waar ze moeten zijn. Goed wordt dus vervolgd.
Ik weet niet of er morgen een verslag komt, want geen wifi in de trein. En mijn trein vertrekt om 21.15. Vanaf 20.15 kan ik mijn ticket voor mijn fiets kopen. En dan blijf ik maar op het station denk ik. Kan ik nog wat verder lezen. Ik ben al met mijn derde boek bezig. Leve de e reader.
O ja er zit dus elke dag een ander lied in mijn hoofd. waar ze vandaan komen weet ik niet. Ik heb dagen gefietst met 'met de vlam in mijn pijp' en vandaag had ik 'Christmas lullabay'. Erg toepasselijk met dit weer :)
20 Januari 2016 - 23:16
Hetty:
Ik heb met heel veel plezier jouw reis gevolgd en meegeleefd met al jouw avonturen.Ik zou het je niet nadoen hoor,maar ik vind het helemaal top wat je allemaal onderneemt. Goede reis terug naar huis en tot ziens in de bilt.groetjes hetty -
21 Januari 2016 - 10:47
Joanneke:
Je hebt een prachtige reis gehad. Onder de indruk hoe je alles voor jezelf organiseert en regelt!
Is het goed gekomen met je fiets? Wat een kleine wereld dan weer dat je precies die Deen weer tegenkomt.
Fijne dag(en) nog. Als het kon zou ik je vragen een lekker pad thai via de mail te sturen ;-) -
21 Januari 2016 - 10:55
Corrie Hekelaar:
Hoi monie het laatste stukje van je mooie reis, hopelijk is het met de fiets goed gegaan zodat je hem weer mee kunt nemen. Geniet nog even van het lekkere weer en voor straks een goede reis naar huis, welkom
Groetjes
Corrie