Fietsen in Ho Chi Ming - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Monie Doodeman - WaarBenJij.nu Fietsen in Ho Chi Ming - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van Monie Doodeman - WaarBenJij.nu

Fietsen in Ho Chi Ming

Blijf op de hoogte en volg Monie

30 December 2013 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Gisteren de fiets uitegpakt. Die is goed overgekomen. Vandaag alle electronica erop gezet en een stukje proef gefiets. Ach wat vind ik fietsen toch heerlijk. Tussen alle brommertje door. Met de stroom meegaan, dan gaat het wel. Stoplichten moet je niet teveel opletten. Je rijdt gewoon doro rood totdat de stroom van de andere kant echt te opdringerig wordt, dan stop je maar tot het weer groen is. Fietsen/ brommerrijden op z'n vietnamees. In het begin alleen even rechtse bochten gemaakt, maar linksaf moest er uiteindelijk ook aan geloven. Vanmiddag zelfs nog 1 uur op de fiets door de spits geweet. Op jacht naar een kaart. De kaarten die Hans zo mooi op mijn Garmin heeft geladen werken namelijk niet. Er is geen contact met de satelieten. Misschien dat het op het platteland beter wordt. Geen idee. Ik ga het ontdekken. En zijn idee om nog wat printjes te maken ben ik helaas vergeten.
Het is te hopen dat ik geen lekke band krijg, want met dat handpompje van mij krijg ik de banden niet goed op spanning. Maar even naar de plaatselijke fietsenmaker gegaan om dat voor elkaar te krijgen.
Ook de km teller deed het niet. Er wa sgeen ontvangst. Ik van alles geprobeerd en juist toen ik bedacht dat ik dan maar die andere km teller erop zou zetten met draadje, kreeg ik ontvangst en bleef het ook zo. Nu ik geen kaart heb heb ik die km teller erg nodig voor de route.
Vanavond zowaar ook een beetje regen gehad. Voor 1 t/m 3 jan wordt er plaatselijk onweer voorspeld. Ik ben benieuwd.
Vandaag weining gedaan. Het ontbijt was echt uitgebreid. je kon kiezen uit diverse warme gerechten ook gefrituurd, waar je trek in heb op de vroege ochtend. En zowaar ook stokbrood. Ik ben maar aan de veiliige kant gebleven van stokbrood met fruit.
Verder weinig gedaan vandaag. Vanmorgen ergens ijskoffie gedronken. Het is nog steeds 'season tijd', dus schijnbaar een reden om nog overal kerstliedjes te draaien. Rudolf met zijn rode neus komt regelmatig langs. Zou dat na 1 januari over zijn?
In het park voor het hotel is ook van alles ana de gang. Danswedstrijden, toespraken en vooral veel luide muziek. OOk veel verlichting. Het lijkt ene aanloop naar 1 jan. Ik heb nog geen idee hoe dat hier gevierd wordt. Ik kon er in de boekjes weinig over vinden.
Morgen vroeg op ik wil rond 7.30 op de fiets zitten, dan is het nog niet zo warm.
Ik verheug me op het fietsen en hoop dat de route wat klopt, want Engels wordt er hier al monsjesmaat gesproken, dat zal in de delta wel een stuk minder zijn.

• 31 December 2013 - 10:22

Conny:

Hi, dear Monie, I understood that you and your bike arrived well and you had a good start. I was very happy to receive your New Year's card - thank you!!! Hoping that you will spend this evening with people you enjoy being with, I'm wishing you love, health and happiness for 2014. A warm hug from Conny

• 31 December 2013 - 12:31

Hans:

Hoi Monie,

Het is goed te lezen dat je lekker door de stad kunt fietsen :-)
    En dat van die GPS... In de stad heb je vaak minder snel een fix, zeker met veel hoogbouw om je heen.
    Als je de mogelijkheid hebt bij je hotel om de gps een tijdje buiten te laten liggen, op een vaste positie(!) dan heb je kans dat de garmin weer satellieten ziet. De eerste keer op een totaal andere positie duurt het langer, zeker als je dan ook nog beweegt.

En jij alvast de beste wensen voor 2014 en een hele mooie tocht daar in Vietnam.

Veel plezier!
    Hans